Despre natură şi planeta România

About / Despre

Orlando Balaş (n. 1971) – studii de romanistică şi germanistică la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca; masterat în studii germane; doctorat în literatură comparată. Stagii de pregătire şi cercetare la universităţi din Germania şi Austria. Membru al Academiei Civice. Cărţi publicate: la Editura Echinox  Borderline (versuri, 1995) şi Reprezentări ale feminităţii în eposul germanic medieval (2007); la Editura Primus Ecologie şi religie (2011); la Editura Polirom Limba germană. Simplu şi eficient (2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2105, 2016, 2017, 2018, 2019) și Limba germană. Exerciţii de gramatică şi vocabular (2005, 2006, 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019); diverse traduceri din limba germană.

Germana 2019Limba GERMANA Exercitii de gramatica- ed 13 2018

Comments on: "About / Despre" (8)

 1. “Regimurile se schimbă, profitorii rămân. Pleac-ai noştri, vin ai noştri. Nu au niciodată principii şi mustrări de conştiinţă. Nu se pot schimba regimurile şi ideologiile, pe cât sunt în stare ei să se schimbe de repede. Unii se leagă strâns de regim, devenind una cu el şi trec de la avere şi la satisfacerea tuturor dorinţelor şi poftelor la delirul puterii şi al trufiei. Încep a crede că fac parte din altă lume decât a noastră. Rămâne apoi marea masă a trudnicilor, a căror viaţă se reduce la muncă şi la hrană, într-un ciclu etern, şi ale căror conştiinţe nu se ridică mai sus de blidul cu mâncare de dinaintea nasului. Sunt atât de apăsaţi şi dresaţi în apăsarea spre pământ, că nu pot, nu gândesc şi nu vor să privească mai departe. Li-s ochii atrofiaţi ca ai sobolilor de sub pământ. Urăsc pe oricine vrea să-i scoată din existenţa lor de sclavi. Cu ei face orice stăpânire ce vrea. În primul rând să gândească în locul lor.”

  Ion Gavrilă Ogoranu, Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc.

  • Stelian Nistor said:

   Cu mare placere am vazut ca l-ai citat pe Ion Gavrila Ogoranu. Ma bucura acest lucru din doua motive: 1. A fost un adevarat luptator pentru un crez, a avut curajul sa lasa totul deoparte si sa lupte pentru ceva imaterial, pentru un crez…..Suntem noi oare azi capabili sa facem astfel de gesturi? Raspunsul meu este „categoric, nu”. 2. L-am cunoscut personal pe Ion Gavrila Ogoranu, a fost invitat de dl. prof. Mihai Drecin la un seminar de Istorie Contemporana a Romanie. Acel seminar a fost o revelatie intelectuala, a fost ceva cum, din pacate, azi nu mai putem trai….Ma bucur ca mai exista oameni care nu uita pe cei pentru care imaterialul fost un crez, un tel in viata……..

 2. Mirela Pamfil said:

  Buna seara, ma numesc Mirela Pamfil, sunt din Oradea, am 52 de ani.
  V-am cunoscut cand ati prezidat acum 3 ani o dezbatere la Primarie legata de problema animalelor de companie si a cainilor comunitari si va citesc articolele din presa. Felicitari pentru tot ce intreprindeti in legatura cu mediul inconjurator.
  Pe mine ma deranjeaza usurinta cu care se distruge spatiul verde in scopul amenajarilor de parcari, ca RER-ul nici acum nu-si face treaba cum trebuie, ca Politia ecologica e ca inexistenta, ca Politia comunitara face exces de zel daca ne vede dand de mancare cainilor si pisicilor din jurul blocurilor amenintandu-ne ca dupa avertisment urmeaza amenda si multe altele.
  Va doresc sa continuati ceea ce ati inceput si sa ramaneti un luptator care nu se lasa invins. Avem nevoie de astfel de oameni, daca nu, societatea se indreapta spre un dezastru….

 3. Om fi rude??? Tatal meu s-a nascut in Rachitele …
  Neamuri au ba sunt tare mandra cand intalnesc ROMANI ADEVARATI!
  Plecaciune!

 4. Sebastian said:

  Buna ziua, am cumparat de la polirom cartile dumneavoastra Limba Germana manual editia a X si Limba Germana – Exercitii, sunt exceptionale cartile din toate punctele de vedere si va multumesc pentru asta. Am observat totusi ca pe cd-ul audio ultima lectie audio (lectia 23 din manual) lipseste. Intr-adevar sunt 23 de trackuri pe cd dar primul track este introducerea, astfel sunt 22 de lectii audio (de la 2-23) lectia audio corespunzatoare lectiei 23 din manual lipseste. As putea sa fac rost de undeva de acea lectie audio, in sensul ca stiti de eroare si ma gandesc ca poate ati facut undeva online vreo completare cu acel track.
  Poate imi raspundeti pe mailul meu: no01.sebastian@gmail.com
  Cu stima, Sebastian.

  • Bună ziua! Mă bucur că v-au plăcut și poate chiar folosit cărțile mele. Cu textul lecției 23 e o problemă, pentru că CD-ul are o capacitate limitată. Pentru a încăpea și o astfel de înregistrare, ar fi trebuit să scoatem altceva. Singurul lucru în plus, față de textul lecțiilor anterioare și vocabularul lor, citit rar, ar fi numerele, de la lecția 1. Dar mi s-a părut și celor de la editură li s-a părut la fel, că pronunția numerelor e mai importantă decît textul lecției 23. Mă gîndesc că o variantă ar fi totuși citirea acestei lecții și postarea ei online. Voi vorbi la editură să vedem ce posibilități ar exista. Mult succes!

 5. Care e problema? La ce vă referiți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: